Полуниця, перетерта з цукром, як спосіб заготівлі на зиму цієї смачної і корисної ягоди, має ряд переваг у порівнянні з приготуванням полуничного варення. Він не вимагає багато часу, не змінює істотно аромат і смак ягоди і зберігається до 6 місяців просто в холодильнику. В середньому беруть рівне співвідношення кількості полуниці і цукру, але його можна змінити по своєму смаку. До цієї заготівлі додають трохи лимонної кислоти як хорошого консерванту.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимонна кислота – 0.2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати полуницю протерту з цукром без варіння на зиму просто! Ягоди полуниці, призначені для цієї зимової заготівлі, очистіть від чашолистків, потім добре промийте під проточною водою і кухонним рушником приберіть всю вологу з поверхні ягід. Відміряйте розраховане кількість цукру.

Підготовлені ягоди помістіть в окремий посуд і подрібніть спочатку звичайної картопляної товкачиком, а потім заглибним блендером. У вас повинно вийти однорідне полуничне пюре і без шматочків ягід. Також можна скористатися звичайною м’ясорубкою.

Потім до подрібненої полуниці насипте цукор і трохи лимонки. Дерев’яною ложкою полуничне пюре з цукром, перемішайте. Посуд прикрийте серветкою і залиште на 2 години при домашньої температурі. За цей час кожні 15-20 хвилин масу ложкою перемішуйте, щоб цукор повністю розчинився. За 2 години консистенція протертою полуниці стане більш густий.

Будь-яким способом стерилізуйте півлітрові баночки і кришки. Після закінчення цього часу ваше варення розлийте в баночки і відразу щільно закупорьте.

Полуниця, протерта з цукром, готова. Баночки відразу поставте на зберігання в холодильник або інше холодне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Варення з полуниці Варення з полуниці без варіння Варення з полуниці з лимонною кислотою Полуниця без варіння на зиму Полуниця на зиму Полуниця перетерта з цукром на зиму Протерта полуниця з цукром без варіння на зиму