Густе полуничне варення з цілими ягодами приємно відкрити взимку. Можна його на свіжий хліб викласти, або просто з чаєм в прикуску насолодитися.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з полуниці з цілими ягодами. Вимиті ягоди викладайте в каструлю з товстим дном частинами і пересипайте кожен шар цукром.

Зверху висипайте весь цукор, що залишився. Прикрийте каструлю кришкою і залиште на 12 годин для утворення соку.

Поставте каструлю з заготівлею на вогонь, закип’ятити і поваріть на невеликому вогні 5 хвилин, помішуючи періодами і прибираючи з поверхні піну. Заберіть її з плити і дайте охолонути на 2 години. Повторіть варіння ще 3 рази, так варення стане значно більш густим.

Розподіліть гаряче варення по стерильним банкам і закатайте.

Переверніть тару догори дном і накрийте ковдрою до повного охолодження (на ніч) смачного ласощі.

Приємного апетиту!

Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця на зиму Полуниця у власному соку Полуниця у власному соку з цукром на зиму