Якщо ви хочете заготовити домашню полуницю на зиму і не знаєте, яким способом, раджу скористатися рецептом полуничного конфітюру з желатином. Ароматний конфітюр полуничний можна використовувати як самостійну страву або використовувати як начинку для десертів.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Полуниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Желатин харчовий – 10 гр.
  • М’ята свіжа – 1 гілка

Процес приготування:

Готувати конфітюр з полуниці з желатином просто! Полуницю ретельно переберіть. Ягоди полуниці викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Викладіть підготовлені ягоди в металевий посуд з товстим дном. Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску, ретельно перемішайте, покладіть гілочку свіжої м’яти, попередньо ополоснувши у воді, і залиште на 2-4 години.

За цей час ягоди полуниці пустять достатню кількість соку. Потім поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть варення 10 хвилин. Потім зніміть з вогню, трохи остудіть і вийміть гілочку м’яти.

Варення знову поставте на вогонь і варіть 7-10 хвилин на повільному вогні після закипання, зніміть з вогню, злегка остудіть. За допомогою заглибного блендера подрібніть полуничну масу до однорідної консистенції. Знову поставте на вогонь і варіть ще 10 хвилин після закипання, після чого зніміть з вогню.

Тим часом необхідну кількість желатину насипте в невелику ємність і залийте кількістю питної води, зазначеним на упаковці. Залиште приблизно на 10-15 хвилин для набухання.

Набряклий желатин розпустіть на водяній бані. Тонкою цівкою введіть розпущений желатин в конфітюр полуничний. Ретельно перемішайте. Поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння, а потім відразу зніміть з вогню.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі 7-10 хвилин. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.

З допомогою ополоника акуратно розлийте гарячий конфітюр по стерильним банкам. Банки з конфітюром з полуниці з желатином закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у холодильник або інше темне прохолодне місце на довгострокове зберігання. Після повного охолодження можна пробувати корисне ласощі.

Приємного насолоди!

Варення з перетертої полуниці Варення з полуниці Варення з полуниці з желатином Варення з полуниці з м'ятою Джем з полуниці з желатином Желе з полуниці з желатином