Для того щоб подрібнити полуницю, можна скористатися заглибним блендером або чашею з ножами. Ягоди для заготовок повинні бути без видимих пошкоджень і гнилі.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Полуниця – 1,2 кг
- Цукор-пісок – 1,8 кг
Процес приготування:
Готувати блендером полуницю з цукром в морозилку на зиму просто! Полуницю перед тим, як подрібнити, необхідно уважно оглянути. Якщо серед ягід є гнилі або пошкоджені, їх потрібно викинути. Потім промиваємо полуницю і відокремлюємо від кожної ягоди плодоніжку.
Наливаємо в каструлю холодну очищену воду і доводимо її до кипіння на плиті. Ошпарюємо окропом полуницю.
Готовий інгредієнт викладаємо в чашу блендера. Засипаємо ягоди необхідною кількістю цукру і подрібнюємо. Якщо для переробки ягід використовується занурювальний блендер, варто перекласти полуницю в будь-яку глибоку ємність.
Залишаємо пюре в спокої на 3 години. За цей час цукор встигне розчинитися. Заздалегідь готуємо ємності для заморозки полуниці. Найкраще взяти контейнери.
Промиваємо їх і даємо обсохнути. Потім заливаємо полуничне пюре і накриваємо ємності кришками. Щільно прикриваємо і відправляємо в морозильну камеру.
Смачного!