Перетерту полуницю хтось заморожує на зиму, а хтось перетирає з цукром. Однак перетерта сира полуниця досить погано зберігається і навіть зберігання в холодильнику не гарантує того, що я рочки не заграє. Приготувавши ягоди з варення п’ятихвилинку, ви отримаєте гарантію того, що продукт не піде на сміття через пару тижнів або місяців, а часу ви витратите не так і багато.


Інгредієнти: на 1.3 л.

  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Полуниця – 1 кг
  • Агар-агар – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 650 – 700 гр.

Процес приготування:

Як приготувати варення п’ятихвилинка з перетертої полуниці? Чисту і ретельно перебрану від сміття, гнильцы і комах полуницю покладіть в каструлю або таз для варіння варення. Беріть емальований посуд або ту, що не дасть варенню пригорати і прикипати до дна.

Додайте до ягід відразу весь цукор і за допомогою самої звичайної дерев’яної ступки потолките ягоди з цукром до пюреобразного стану. Можете замість цього ягоди пропустити через м’ясорубку або перебити їх блендером.

Миску з перетертими ягодами і цукровим піском поставте на плиту і доведіть до кипіння на помірному вогні, а потім, протягом п’яти хвилин варіть на повільному вогні.

Баночки для закачування можете простерилізувати одночасно з цим в духовці при 100 градусах протягом десяти хвилин, а от кришки обов’язково прокип’ятіть.

Готове варення швидко розлийте по стерильним банкам і закатайте або закрутіть стерильними кришками. Банки переверніть догори дном, укутайте їх і залиште до повного охолодження. Потім, через добу-півтора, приберіть на зберігання в комору або льох.

Варення з перетертої полуниці Варення з полуниці п'ятихвилинка Заготовки з полуниць на зиму Полуниця блендером з цукром на зиму Полуниця на зиму Полуниця перетерта з цукром на зиму