Помідори – один з представників корисних овочів, які при термічній обробці не втрачають свої вітаміни. Вважається, що термічно оброблені помідори набувають корисні властивості і сприятливо впливають на людський організм. Раджу приготувати смачні помідори часточками в томатній пасті на зиму.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Томатна паста – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 600 мл
Процес приготування:
Як почати готувати помідори часточками в томатній пасті на зиму? Насамперед банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Помідори вибирайте міцні, ретельно вимийте і обсушіть. Наріжте на шматочки, попередньо видаливши плодоніжку. Заповніть стерильну банку помідорами якомога щільніше.
Також заповніть інші банки. У каструлю налийте необхідну кількість води і закип’ятіть її, потім додайте томатну пасту. Перемішайте до повного розчинення, додати цукровий пісок і поварену сіль. Варіть маринад 5-7 хвилин після закипання. Потім влийте яблучний оцет і перемішайте. Зніміть з вогню і залийте помідори приготовленою заливкою.
Банки накрийте стерильними кришками і помістіть в каструлю, дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і стерилізують заготівлю 25 хвилин.
Акуратно вийміть гарячі банки і добре закрутіть закручуються кришками або загорніть закаточной машинкою. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою, залиште до повного охолодження в такому вигляді. Потім перемістіть банки з закускою в темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори класичні мариновані Різані помідори Помідори у власному соку з оцтом Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори на зиму