Помідори часточками з лимонною кислотою – заготівля на зиму, що з’їдається в першу чергу. Закуска виходить настільки смачною, що вона відмінно доповнить не тільки сімейна вечеря, але і підкорить гостей. Дотримуйтесь рецептом, і у вас обов’язково вийде відмінна закуска з помідорів часточками!
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 600 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 1 пучок
- Базилік свіжий – 1 гілка
- Вода – 500 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори часточками з лимонною кислотою. Банку вимийте і стерилізуйте.
Далі на дно підготовленої ємності викладаємо кріп, нарізані пластинками зубчики часнику і лавровий лист. Кількість інгредієнтів розрахована на одну літрову банку заготовки.
Помідори ретельно промиваємо, обсушуємо, вирізаємо місце прикріплення плодоніжки. Самі плоди необхідно нарізати невеликими шматочками.
Далі банку заповнюємо щільно помідорами, в середині між ними розміщуємо гілочку базиліка.
Ємність з томатами слід наповнити окропом і залишити на 20 хвилин.
Приготуємо маринад. З банки зливаємо воду в каструлю, додаємо сіль та цукровий пісок.
Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, після цього проварюємо маринад протягом 2-3 хвилин до розчинення солі та цукру.
Всипаємо в банку з томатами лимонну кислоту, далі відразу ж заливаємо туди гарячий маринад.
Після цього необхідно герметично закрутити банку кришкою.
Перевертаємо банку з заготівлею шийкою вниз, закутуємо ковдрою і повністю охолодити.
Після остигання банку повертаємо в звичне положення і прибираємо на зберігання в прохолодне місце.
Приємного вам апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на 1 літр води Помідори з часником на зиму Різані помідори на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з червоних помідорів на зиму