Пропонуємо вашій увазі ще один спосіб заготівлі помідорів на зиму – законсервувати їх часточками з додаванням цибулі, моркви і петрушки. Овочі урізноманітнюють смак помідорів, зелень, цибулю і часник додають консервації пікантний, пряний смак.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 400 – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чилі – 0.5 шт.
  • Морква – 0.5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

Рецепт часточками помідор з цибулею на зиму без стерилізації простий у приготуванні! Помідори промиваємо під проточною водою, розрізаємо на половину і видаляємо плодоніжки. Нарізаємо помідори на часточки. Якщо помідори невеликі – досить розрізати їх навпіл.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями.

Гострий перець промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями разом з насінням.

Моркву чистимо, промиваємо і відрізаємо половину. Вирізаємо з моркви вздовж тонкі борозенки і нарізаємо її тоненькими скибочками. У нас вийшла форма квітки.

Петрушку промиваємо під струменем прохолодної проточної води, обсушуємо на рушник і крупно шаткуємо.

Банки промиваємо питною содою, добре споліскують проточною водою і ставимо в духову шафу шийкою вниз. Стерилізуємо банки 8-10 хвилин при температурі 110-120 градусів. Потім за допомогою прихвата виймаємо банки з духовки і даємо їм охолонути 10-15 хвилин. В простерилізовані банки кладемо перець горошком, гострий перець і додаємо кілька шматочків моркви.

На дно укладаємо трохи петрушки і щільно укладаємо шар помідорів. Потім прослаиваем кільцями цибулі і знову викладаємо шар помідорів. Таким чином, заповнюємо банку доверху. Зверху укладаємо знову трохи петрушки, кілька шматочків моркви та гострого перцю.

ставимо На вогонь каструлю з водою, доводимо її до кипіння і заливаємо окріп в банку. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин для прогрівання.

Після закінчення часу з банок зливаємо воду назад в каструлю, додаємо сіль і цукор, добре перемішуємо і доводимо маринад до кипіння. Кип’ятимо 2-3 хвилини, потім додаємо оцет і варимо ще 1 хвилину, після чого знімаємо маринад з вогню.

Гарячий маринад заливаємо в банку, зверху додаємо рослинне масло.

Щільно закриваємо банку прокип’яченої кришкою, перевертаємо її догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо в темне прохолодне місце на зберігання.

Мариновані помідори часточками з цибулею готові, приємного апетиту!

Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на зиму Помідори гарячим способом Помідори часточками без стерилізації Помідори часточками на зиму Різані помідори на зиму Томати, залиті окропом