Помідори, консервовані з базиліком, виходять дуже смачними. Базилік надає томатам неповторний смак. Щоб зробити таку заготовку на зиму, знадобиться мінімум доступних інгредієнтів і часу. Крім відмінних смакових якостей помідори виходять красивими. Кількість інгредієнтів вказана з розрахунку на 1 літр заготовки.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 500 – 600 гр.
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Вода – 500 мл
- Часник – 2 зуб.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Перець запашний – 3 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати консервовані помідори з базиліком. Помідори і базилік ретельно промиваємо під проточною водою. Далі помідори в області плодоніжки необхідно проколоти зубочисткою (можна також ножем або виделкою). Це запобігає розтріскування томатів при заливці киплячою водою. Часник очищаємо від лушпиння.
На дно стерилізованою банки спочатку викладаємо запашний перець, гілочку базиліка і очищені зубчики часнику, які за бажанням можна попередньо розрізати на кілька частин. Потім заповнюємо ємність чистими помідорами, чергуючи їх з базиліком.
Банку з томатами залийте киплячою водою, прикрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.
Після цього воду злити в каструлю, додайте в неї сіль та цукровий пісок, перемішайте і поставте на вогонь. Після закипання варіть маринад кілька хвилин. В банку з помідорами додаємо оцтову есенцію і слідом вливаємо киплячий маринад. Відразу ж закрийте ємність кришкою за допомогою спеціального ключа, перевертаємо догори дном. У такому вигляді банку необхідно накрити ковдрою і повністю остудити.
Ароматні і неймовірно смачні помідори, консервовані з базиліком, готові!
Приємного вам апетиту!
Мариновані помідори з часником Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори як в магазині Помідори гарячим способом Солодкі помідори в літрових банках