Мабуть, це самий простий і швидкий рецепт консервованих помідорів, який можна знайти в мережі. Підберіть для цього стиглі тугі томати, тоді вони краще збережуть свою форму і рівномірно просочаться сіллю і спеціями.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Часник – 4 – 5 зуб.
- Перець чорний горошок – 6 – 7 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
- Лавровий лист – 1 шт.
- Листя хрону – за смаком
- Парасольки кропу – за смаком
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 6 – 7 ст. л.
- Вода – 3 л
- Оцет столовий 9% – 70 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування помідор, консервованих з оцтом? Банки для консервації помийте і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть. Помідори і зелень ретельно промийте під проточною водою. Часник очистіть від лушпиння.
В банки покладіть лавровий лист, листя хрону, парасольки кропу, зубчики часнику, гвоздику і перець горошком. Зверху щільно укладіть помідори.
У каструлю влийте воду, закип’ятити її. Залийте окропом банки з помідорами і залиште їх на 5 хвилин. Цю процедуру треба повторити ще раз.
В третій раз злийте воду з банок в каструлю, доведіть її до кипіння, додайте сіль, цукор, варіть поки вони повністю не розчиняться. В кінці додайте оцет і знімайте каструлю з вогню. До самого верху наповніть банки маринадом і закатайте на них кришки закаточной машинкою. Банки укрийте теплою ковдрою і дайте їм повністю охолонути. Перенесіть загортання в прохолодне сухе місце, де вони будуть зберігатися до зимових свят.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори без стерилізації Солодкі помідори на зиму