Вірменські заготовки славляться своєю ситністю та особливим насиченим смаком. Помідори у власному соку, як правило, готуються з додаванням перцю або селери, що додає страві оригінальність. Спробуйте ароматну закуску для вашого столу.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Базилік свіжий – 50 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати помідори у власному соку по-вірменськи, помідори вибираємо дуже стиглі і злегка м’які. Овоч має бути соковитим. Ретельно промиваємо під водою. Болгарський перець звільняємо від насіння і нарізаємо будь-яким зручним способом.
Помідори ошпарюємо в окропі 3-5 хвилин, але слідкуйте, щоб вони не почали передчасно лопатися.
Після цього овочі викладаємо в чисту суху банку, додаємо перець горошок, подрібнений свіжий базилік і суміш з солі і цукру. Занурюємо банку з вмістом у киплячу каструлю на 30-40 хвилин. Після чого закриваємо кришкою, дістаємо з окропу і закутуємо рушником до охолодження. За цей час помідори пустять сік, напитаются ароматом перцю і базиліку. Готово!
Мариновані помідори Мариновані помідори на 1 літр води Помідори з цукром на зиму Помідори на зиму Помідори у власному соку без оцту Солодкі мариновані помідори