Консервація помідорів у власному соку з аспірином – звична справа для будь-якої господині в класичному варіанті. А ось використання аспірину вкрай незвично і рідко використовується. У кожної господині є свої ідеальні рецепти помідорів на зиму. Зимова закуска виходить з насиченим яскравим смаком.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Помідори свіжі (тверді) – 1,5 кг
  • Помідори свіжі (м’які) – 1,5 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Аспірин – 3 шт.

Процес приготування:

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовій шафі.

Кришки викладіть в каструлю, залийте водою і кип’ятіть близько 3-х хвилин.

Помідори відберіть щільні і приблизно одного розміру, ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушити. Заповніть стерильні банки помідорами.

Часник очистіть від лушпиння, гострий перець промийте і очистіть від насіння і серцевини.

Корінь хрону очистіть і наріжте на кілька частин.

Зелень кропу промийте і струсіть зайву вологу.

В кожну трилітрову банку додайте духмяний перець горошком, лавровий лист, часник, аспірин, зелень кропу, шматочок кореня хрону і гострого перцю.

М’які помідори промийте під холодною водою, обсушити, розрізати на кілька частин, вирізати плодоніжку.

Пропустіть через соковижималку. Також можна скористатися кухонним комбайном, блендером або м’ясорубкою, але в цьому випадку отриману масу потрібно процідити через дрібне сито. Подрібнену масу вилийте в каструлю з товстим дном.

Додайте цукровий пісок і сіль.

поставте Каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворилася, варіть приблизно 3-5 хвилин і відразу зніміть з вогню.

Банки з помідорами залийте приготовленої киплячою заливкою.

Банки накрийте стерильними кришками. Гарячі банки з закускою з помідорів акуратно загорніть закаточной машинкою або закрутіть закручуються кришками.

Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу. Потім переверніть і перемістіть банки в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори у власному соку