Консервація помідорів у власному соку з аспірином – звична справа для будь-якої господині в класичному варіанті. А ось використання аспірину вкрай незвично і рідко використовується. У кожної господині є свої ідеальні рецепти помідорів на зиму. Зимова закуска виходить з насиченим яскравим смаком.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Помідори свіжі (тверді) – 1,5 кг
- Помідори свіжі (м’які) – 1,5 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Перець – за смаком
- Кріп – за смаком
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Аспірин – 3 шт.
Процес приготування:
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовій шафі.
Кришки викладіть в каструлю, залийте водою і кип’ятіть близько 3-х хвилин.
Помідори відберіть щільні і приблизно одного розміру, ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушити. Заповніть стерильні банки помідорами.
Часник очистіть від лушпиння, гострий перець промийте і очистіть від насіння і серцевини.
Корінь хрону очистіть і наріжте на кілька частин.
Зелень кропу промийте і струсіть зайву вологу.
В кожну трилітрову банку додайте духмяний перець горошком, лавровий лист, часник, аспірин, зелень кропу, шматочок кореня хрону і гострого перцю.
М’які помідори промийте під холодною водою, обсушити, розрізати на кілька частин, вирізати плодоніжку.
Пропустіть через соковижималку. Також можна скористатися кухонним комбайном, блендером або м’ясорубкою, але в цьому випадку отриману масу потрібно процідити через дрібне сито. Подрібнену масу вилийте в каструлю з товстим дном.
Додайте цукровий пісок і сіль.
поставте Каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворилася, варіть приблизно 3-5 хвилин і відразу зніміть з вогню.
Банки з помідорами залийте приготовленої киплячою заливкою.
Банки накрийте стерильними кришками. Гарячі банки з закускою з помідорів акуратно загорніть закаточной машинкою або закрутіть закручуються кришками.
Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу. Потім переверніть і перемістіть банки в темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори у власному соку