Смачні малосольні помідори у нас люблять всією родиною. Особливо швидко зникають з тарілок приготовані помідори з гірчицею. А тому таких заготовок краще відразу зробити побільше. Щоб закачування добре зберігалися додамо в них аспірин. На смак вона ніяк не вплине, а от помідори простоять всю зиму.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Аспірин – 2 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Готувати помідори з аспірином і гірчицею легко! Помідори миємо й видаляємо черешки.
Розкладаємо помідори в стерилізовані банки і додаємо до них по лавровому листу та кілька зубчиків часнику. Заливаємо помідори окропом і залишаємо воду настоятися 10 хв
Обережно зливаємо воду в каструлю. Засипаємо в неї цукор і сіль і доводимо до кипіння.
Додаємо у воду гірчицю і тримаємо на вогні ще 2-3 хв.
Розливаємо воду в банки додаємо в кожну по таблетці аспірину і закатуємо.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори без оцту Помідори без стерилізації на зиму Помідори гарячим способом Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори без стерилізації Солодкі помідори в літрових банках