Пропонуємо вам відмінний варіант приготування помідорів, пропущених через м’ясорубку з часником. Такий вид закачування цілком може послужити альтернативою магазинного кетчупу. Термічній обробці помідори не піддаються, тому зберігають всі вітаміни, єдина умова – зберігання в холодильнику.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Часник – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування помідорів з часником на зиму через м’ясорубку? Помідори відбираємо стиглі, м’ясисті і тільки хорошого якості, так як наша заготовка не буде піддаватися термічній обробці.
Часник очищаємо від лушпиння і промиваємо.
Помідори промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони обсохнули. Або можна обтерти помідори рушником. Сухі помідори розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки й нарізаємо часточками.
Подрібнюємо помідори на блендері або пропускаємо їх через м’ясорубку.
Часник пропускаємо через прес.
В томатно-часникову масу додаємо перець і сіль. Добре перемішуємо до розчинення солі.
Готовий томатний соус розкладаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришками.
Зберігати такий продукт краще всього в холодильнику. Незважаючи на відсутність термообробки, він може зберігатися в холодильнику тривалий час в стерильних банках і щільно закручених кришках.
Томатна паста в домашніх умовах Томатна паста з часником Томатна паста через м'ясорубку