Помідори відмінно поєднуються з французькою гірчицею. Ці круглі зернятка додають томату приємний аромат, гострий смак, та й самі по собі вони цікаві на смак. Помідори для такої заготовки краще використовувати невеликого розміру, зрілі, але досить щільні. Такі плоди добре зберігають форму при консервації і виглядають дуже апетитно.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1,3 кг
- Оцет столовий 9% – 100 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Сіль велика – 3 ч. л.
- Вода (для маринаду) – 1 л
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
Готувати помідори з французькою гірчицею легко! Помідори ретельно миємо від пилу і забруднень. Банки для консервації моєму содовим розчином. Кришки моєму і кип’ятимо дві хвилини у воді, потім даємо їм висохнути. У підготовлені банки укладаємо помідори. Робимо це досить щільно, але намагаємося не деформувати плоди. Заливаємо укладені помідори в банках крутим окропом і даємо томатам пропаритися протягом десяти хвилин.
Після закінчення зазначеного часу воду з банок зливаємо. Для цього зручно використовувати спеціальну кришку з отворами: плоди не випадуть, а саму банку можна повернути для зливу як завгодно.
Для приготування маринаду вливаємо в каструлю вказану кількість води. Додаємо сіль, цукровий пісок, французьку гірчицю, лавровий лист і запашний перець. Ставимо каструлю на плиту, нагріваємо маринад і кип’ятимо його три хвилини. Вимикаємо плиту, додаємо в маринад оцет і перемішуємо.
Киплячим маринадом заливаємо ошпарені томати в банку і відразу закочує їх кришками. Банки перевертаємо догори дном, щоб перевірити герметичність закупорки. Закутуємо їх теплим пледом і даємо повільно охолонути. Після цього прибираємо загортання в прохолодне і темне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Консервовані помідори Мариновані помідори Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори класичні Помідори гарячим способом Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори без стерилізації