Заготовки з овочів будуть робити ваш стіл різноманітним протягом усього року. З помідорів і капусти можна приготувати просту і швидку закуску, яка доповнить ваші гарячі страви за обіднім столом.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Оцет столовий 9% – 100 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 100 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування помідорів з капустою на зиму без стерилізації. Білокачанну капусту позбавляємо від верхніх листків, потім дрібно нашинковываем. Качан не використовуємо.
Промиваємо стиглі тверді помідори, видаляємо хвостики. Нарізаємо на четвертинки.
промиваємо солодкий перець, видаляємо серцевину і насіння, ріжемо шматочками середнього розміру.
Миємо та очищаємо моркву, потім пропускаємо через крупну тертку.
Цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими півкільцями.
Подрібнені овочі з’єднуємо в загальній посуді, додаємо до них сіль, цукор, вливаємо оцет і рослинне масло. Перемішуємо і даємо настоятися 30-40 хвилин. Після чого овочі ставимо на помірний вогонь, доводимо до кипіння, потім накриваємо кришкою, робимо менший вогонь і тушкуємо 20 хвилин.
Ретельно промиваємо банки і кришки. Крім того, банки слід злегка нагріти. Стерилізувати не потрібно. Потім розподіляємо готові овочі і закриваємо кришками. Заготівля з помідорів і капусти готова. Можна відправляти на зберігання!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори класичні Мариновані помідори часточками Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори з цукром на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори в літрових банках