Томати, приготовлені з виноградом і сливами – вишукане блюдо і неймовірно апетитний. Така закуска виходить дуже пряної і соковитою. Воно урізноманітнює навіть самий простий меню. І приємно здивує гостей.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1,3 кг
- Слива синя – 500 гр.
- Виноград – 500 гр.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Вода – 1 л
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Рецепт помідорів з виноградом і сливами гранично простий! Помідори, сливи, виноград, кріп промиваємо водою і даємо їй повністю стекти.
Кісточки зі слив можна не видаляти, а ось виноград потрібно перебрати, відокремити від гілочок і викинути зіпсовані.
Розкладаємо все в стерилізовану банку і заливаємо крутим окропом. Окріп потрібно заливати поступово, щоб банку встигла прогрітися і не лопнула від температури. Накриваємо кришкою і залишаємо настоятися на 20 хв.
Зливаємо воду в каструлю і кип’ятити її ще раз, після кипіння, додаємо цукор, сіль, спеції і оцет.
готовим маринадом Заливаємо помідори з виноградом і сливами. Закатуємо і вкриваємо рушником до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори Помідори гарячим способом Помідори з виноградом на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на зиму Солодкі помідори без стерилізації