Зимові заготовки чудово виручають, коли хочеться чогось солодкого і смачного. Я хочу поділитися неймовірно ароматним і досить густим повидлом з груш через м’ясорубку на зиму. Обов’язково раджу приготувати, і ваша сім’я буде приємно здивована смаковим поєднанням ласощі.
Інгредієнти: на 1 л.
- Груша – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Готувати повидло з груш через м’ясорубку на зиму просто! Відберіть необхідну кількість м’яких стиглих груш. Ретельно вимийте їх в теплій проточній воді, скориставшись щіткою для миття фруктів і овочів. Вимиті груші обсушити кухонним рушником, потім очистіть їх від шкірки овочечисткою, і вийміть насіння і серцевину, після чого наріжте
Апельсини ретельно промийте в теплій проточній воді, скориставшись щіткою для миття фруктів і овочів. Потім обдайте їх окропом і обсушити кухонним рушником. Зніміть апельсинову цедру дрібної теркою, не зачіпаючи білу частину. Потім очистіть від шкірки, розділіть на часточки, при необхідності вийміть кісточки.
Підготовлені фрукти пропустіть через м’ясорубку. Фруктову масу викладіть в глибоку ємність, додати апельсинову цедру і необхідну кількість цукрового піску, ретельно перемішайте. Накрийте кришкою і залиште фруктову масу до повного розчинення кристалів цукру-піску приблизно на 30 хвилин.
Фруктову масу перелийте в металевий посуд з товстим дном, поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть повидло 15-20 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Фруктова маса досить загусне – це ознака того, що готове повидло.
Тим часом ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте зручним для вас способом – в духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності. Гаряче грушеве повидло акуратно, щоб не обпектися, розкладіть по стерильним банкам за допомогою ополоника.
Гарячі банки з повидлом обережно закрутіть стерильними кришками. Після чого переверніть їх догори дном і закутати ковдрою, рушником або чим-небудь теплим. Залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на 12-15 годин. Повністю остиглі банки з грушевим повидлом перемістіть в прохолодне місце на зберігання в підвал, підвал або комору.
Приємного апетиту!
Варення з груш з апельсинами Повидло Повидло з груш на зиму