Смачне варення з яблук і груш готується тільки із стиглих, соковитих і непошкоджених фруктів. Груші роблять десерт ніжним за текстурою, а яблука надають чудовий аромат. Готуємо десерт часточками. Якщо нарізані фрукти витримати 1 годину в підсоленій воді і потім 5 хвилин в 2%-ном розчині соди, то вони не потемніють і не розваряться, що зробить варення дуже красивим.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 1.5 кг
  • Яблука – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг
  • Вода – 1.5 склянки
  • Яблучний сік – 45 мл
  • Кориця – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з яблук і груш в домашніх умовах на зиму? Груші і яблука добре помийте. Потім очистіть їх від шкірки, видалити насіннєві коробочки і наріжте фрукти на шматочки довільної форми.

В каструлю для варіння варення налийте воду, яблучний сік і розчиніть в ній вказане в рецепті кількість цукру. Прокип’ятіть сироп 5 хвилин, насипте до нього корицю, але це за смаком.

У гарячий сироп покладіть нарізані груші і яблука і залиште до повного охолодження на 7 годин, не менше. Після закінчення цього часу варення поваріть протягом 5-7 хвилин і знову залиште на 7 годин для охолодження. Для отримання густого варення процес варіння з наступним охолодженням можете повторити кілька разів.

Після останньої варіння варення з груш і яблук розкладіть у заздалегідь простерилізовану банки, закупорьте прокип’яченими кришками і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення Варення з груш з корицею Варення з яблук і груш на зиму Королівське варення з абрикосів