Настійно рекомендую приготувати смачне і ароматне повидло з груш з лимоном на зиму. Лимон надає ласощів делікатну кислинку. Таке повидло можна використовувати для прошарку бісквітних рулетів, тістечок або тортів, а також в якості самостійного частування.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Груша – 2 кг
  • Лимон – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Готувати повидло з груш з лимоном на зиму просто! Насамперед приготуйте сироп. У каструлю з товстим дном насипте необхідну кількість цукрового піску і влийте холодну питну воду. Ретельно перемішайте до повного розчинення кристалів цукру-піску. Потім поставте на помірний вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння.

Тим часом ретельно вимийте лимони в теплій проточній воді, скориставшись щіткою для миття фруктів і овочів. Потім обдайте їх окропом і обсушити кухонним рушником. Після чого наріжте полукружками, при необхідності вийміть кісточки.

Підготовлені лимони викладіть в киплячий сироп, доведіть до кипіння і прокип’ятіть приблизно 5 хвилин.

Відберіть необхідну кількість соковитих стиглих груш. Ретельно промийте їх у теплій воді, скориставшись щіткою для миття фруктів і овочів. Вимиті груші обсушити кухонним рушником, потім очистіть їх від насіння і серцевини, після чого наріжте тонкими скибочками.

Проварені лимони вийміть із сиропу, скориставшись шумівкою, і викладіть в окрему ємність.

Каструлю з сиропом поставте на повільний вогонь і кип’ятіть близько 5 хвилин.

Підготовлені груші викладіть в каструлю з сиропом, перемішайте і зніміть з вогню.

Повністю остудіть сироп, періодично перемішуючи груші.

Каструлю з грушами поставте на повільний вогонь, викладіть лимони, ретельно перемішайте. Доведіть до кипіння і прокип’ятіть 7-10 хвилин. Потім зніміть з вогню і повністю остудіть. На це знадобиться приблизно 2-3 години.

знову поставте Каструлю на повільний вогонь, доведіть до кипіння і прокип’ятіть 5-7 хвилин. Потім зніміть з вогню і повністю остудіть. На це знадобиться приблизно 2-3 години.

знову поставте Каструлю на повільний вогонь, доведіть до кипіння і прокип’ятіть 5-7 хвилин. Тим часом вимийте банки в теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте зручним способом. Кришки обдайте окропом.

Гаряче грушеве повидло з лимоном акуратно, щоб не обпектися, розкладіть по стерильним банкам за допомогою ополоника, закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть їх догори дном і закутайте чим-небудь теплим. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Повністю остиглі банки перемістіть в прохолодне місце на зберігання в підвал, підвал або комору.

Приємного апетиту!

Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму Повидло Повидло з груш на зиму