Повидло з кабачків з лимоном і апельсином виходить ароматне і насичене. Ласощі можна намазувати на білий хліб і подавати до чаю. Також кабачкове повидло ідеально в якості доповнення до солодких каш.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Цукор-пісок – 3 ст.
- Вода – 100 мл
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати повидло з кабачків з лимоном і апельсином? Кабачок очищаємо від шкірки і насіння. Подрібнюємо залишився плід для повидла.
В каструлю висипаємо цукор, заливаємо його водою і ретельно перемішуємо.
Відправляємо до цукру подрібнені кабачки. Ставимо на повільний вогонь.
Подрібнюємо в кашку м’якоть лимона і апельсина. Можна використовувати блендер.
Пюре з цитрусів відправляємо до кабачків. Вміст тримаємо на вогні 50 хвилин. Не забуваємо перемішувати і знімати пінку.
Стерилізуємо банку. У тару виливаємо гаряче повидло. Закриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
Після цього ароматне повидло готово! Можна пробувати чи відправляти на зберігання в прохолодне місце.
Варення з кабачків з лимоном Варення з кабачків з лимоном і апельсином Кабачки на зиму Повидло