Пропоную приготувати ароматну полуничне повидло з желатином. Густа консистенція повидла дозволяє його використовувати в якості начинки для випічки. Полуничне повидло можна намазати на білий хліб або подавати з оладками і млинцями на сніданок або до чаю.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 5 ст.
- Желатин харчовий – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування повидла з полуниці з желатином? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування повидла з полуниці з желатином. Полуницю переберіть, викладіть на сито або друшляк, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.
Підготовлені ягоди полуниці викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції.
Подрібнену полуницю викладіть в металевий посуд з товстим дном. Додайте необхідну кількість цукрового піску і желатину.
Поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть приблизно 15-20 хвилин. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими.
Великий ложкою акуратно розкладіть гаряче повидло по стерильним банкам. Банки з повидлом з полуниці закрутіть стерильними закручуються кришками, переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім повидло поставте в прохолодне місце на зберігання.
Приємного насолоди!
Варення з перетертої полуниці Желе з полуниці Повидло Повидло з полуниці Полуниця на зиму