Сьогодні ми приготуємо дуже смачне і ніжне повидло з райських яблучок – ранеток. Робиться вона досить просто, а виходить дуже густим, що робить його ідеальною «намазкой» на свіжоспечений батон!
Інгредієнти: на 1 л.
- Ранетки – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 100 – 200 мл
Процес приготування:
Готувати повидло з ранеток в домашніх умовах на зиму легко! Яблука ретельно промиваємо і залишаємо цілком, якщо плоди дрібні. Якщо плоди великі, то їх все ж таки варто розрізати навпіл, для прискорення варіння. Чисті плоди перекладаємо в каструлю і додаємо трохи води, приблизно 100-200 мл.
Ставимо тару на маленький вогонь і тушкуємо наші фрукти протягом 45-50 хвилин, за цей час основний інгредієнт досягне необхідної м’якості.
Готовність легко перевірити за допомогою зубочистки або шпажки. Коли вістря легко входить в м’якоть – готове, знімаємо з вогню.
Протушкувалися яблука перекладаємо в сито і перетираємо, допомагаючи собі дерев’яною ложкою або «толкушкой» для приготування пюре.
Отриману однорідну м’якоть перекладаємо назад в каструлю, засипаємо цукром і ретельно перемішуємо. Ставимо на повільний вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин, постійно помішуючи дерев’яною ложкою або лопаткою.
Готове повидло розкладаємо по заздалегідь простерилизованным банкам і закатуємо. Наповнені банки ставимо догори дном і накриваємо кришкою. Остуджуємо і прибираємо в льох. Приємного апетиту!
Варення Повидло з ранеток Повидло з яблук