Сьогодні приготуємо дуже смачне, ароматне і густе повидло з райських яблук з додаванням однієї з найбільш корисних сухофруктів – кураги. Перевірений роками рецепт, який не займе багато часу, але дуже порадує результатом.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Ранетки – 4 – 4.5 кг
- Курага – 250 гр.
- Цукор-пісок – 4 кг
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати повидло з ранеток з курагою. Ранетки можна брати, як великі, так і дрібні, підійдуть будь-які. Фрукти ретельно промиваємо, видаляємо хвостики і пошкоджені ділянки.
нарізаємо Довільно, позбавляючись від серцевини і насіння. Рекомендується складати яблука в таз з водою, для збереження кольору або збризнути лимонним соком.
Підготовлений інгредієнт перекладаємо в каструлю. Не лякайтеся, якщо ранеток здасться дуже багато, в процесі приготування вони помітно зменшаться в розмірах.
У посуд вливаємо склянку фільтрованої води і ставимо на маленький вогонь, приблизно на 25-30 хвилин, до повного розм’якшення яблук. В цей час курагу замочуємо в окропі близько 10-15 хвилин.
Розм’якшені плоди перевіряємо готовність за допомогою лопатки – вони повинні розвалюватися.
Заздалегідь замочені сухофрукти дрібно нарізаємо і відправляємо в каструлю, перемішуємо.
Заглибним блендером перебиваємо масу до однорідності. Робити це краще в харчовому тазу, для того, щоб не пошкодити стінки і дно каструлі.
Пюре повертаємо в каструлю, додаємо цукор, ретельно розмішуємо і варимо на повільному вогні не більше 12 хвилин.
Виходить досить рідка консистенція, яка загусне в процесі охолодження.
Готове повидло розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам, закатуємо, перевертаємо догори дном до охолодження і зберігати в темному місці. Приємного апетиту!
Повидло Повидло з ранеток Повидло з яблук