Жовта слива м’ясиста і дуже солодка. З неї виходить чудовий по консистенції повидло. Я часто готую повидло саме з жовтої сливи для подальшого його використання в пирогах. Ароматна начинка надає випічки чудовий смак.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Зливу жовта (без кісточок) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Желфикс – 10 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування повидла з жовтої сливи! Підготуйте желфикс і відміряйте цукровий пісок для повидла з жовтої сливи.

Сливи ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім просушіть. Обсушені сливи розрізати на дві або чотири частини і вийміть кісточки.

З допомогою соковижималки, м’ясорубки, кухонного комбайна або блендера подрібніть очищені сливи до однорідної консистенції.

В глибоку каструлю з товстим дном викладіть сливове пюре.

В невеликій ємності з’єднайте вміст пакетика з желфиксом і кілька столових ложок цукрового піску, перемішайте і висипте в каструлю.

Поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння, поступово введіть залишився цукровий пісок, постійно помішуючи.

Доведіть до кипіння, варіть ще приблизно 5-7 хвилин. Зніміть з вогню.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці або в духовій шафі. Банки повинні бути повністю сухими.

Великий ложкою акуратно розкладіть повидло по стерильним банкам.

Гарячі банки з повидлом з жовтої сливи закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом. Залиште до повного охолодження, накривши теплою ковдрою або рушником. Потім перемістіть повидло в темне прохолодне місце на зберігання.

Після повного охолодження повидло добре загусне, і ви можете використовувати його для приготування домашньої випічки.

Приємного насолоди!

Варення з слив Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення з слив п'ятихвилинка Повидло Повидло зі сливи без кісточок Сливи на зиму