Фантастично смачне повидло виходить із слив сорту Угорка. З них не потрібно знімати шкірку, вони солодкі і соковиті. Таке варення дуже швидко з’їдається, тому, поки в наявності є сливи, рекомендуємо заготовити відразу багато банок.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя (сорти Угорка) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати повидло зі слив угорка, сливи помити, дати воді стекти.

Плоди порізати навпіл, видалити з них кісточки.

Викласти половинки слив пошарово, укладаючи їх серединою догори. Кожен шар пересипати плодів цукровим піском. Прибрати сливи з цукром на 6-7 годин в холодильник, щоб сік плодів просочив цукор.

Встановити таз з варенням на середній вогонь, довести до кипіння. Не забути зняти піну. Знизити вогонь до мінімального і дати покипіти ще 3 хв. Залишити настоятися і охолонути протягом 6-8 годин. Повторити маніпуляції ще 2 рази.

Коли маса закипить втретє, її потрібно уварити до потрібної густоти від 10 до 25 хв

Перелити повидло в простерилізовані банки і закатати їх за допомогою спеціальної машинки. Дати охолонути до кімнатної температури і потім винести в комору.

Приємного апетиту!

Варення зі сливи без кісточок Повидло Повидло зі сливи