Повидло за цим рецептом густе, насичене. Воно не стікає з ложки і його зручно намазати, наприклад, на тост. Така консистенція досягається, по-перше, якісним подрібненням злив. По-друге, додаванням желатину і, по-третє, тривалим уварювання. Цікаво, що температурна обробка проводиться в духовці.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Желатин харчовий – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати повидло зі слив в духовці легко! Сливи ретельно промиваємо від забруднень. Плодоніжки і дефектні плоди видаляємо. Даємо стекти воді після промивання.

Сливи розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки.

Поміщаємо очищені сливи в каструлю і ставимо їх на плиту на низьку температуру. Нагріваємо сливи і одночасно подрібнюємо їх заглибним блендером. Коли буде досягнута однорідна консистенція сливового пюре, всипаємо цукор, перемішуємо і варимо пару хвилин, поки кристалики цукру не розчиняться. Желатин замочуємо в невеликій кількості води (близько половини склянки) на двадцять хвилин. Потім нагріваємо його на плиті, одночасно розмішуючи до повного розчинення гранул. Не доводимо до кипіння. Вливаємо желатинову рідина в сливове пюре, перемішуємо і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середньо-нижній рівень. Готуємо повидло протягом півтора годин. Під час готування періодично перемішуємо масу.

Після закінчення зазначеного часу повидло дістаємо з духовки, фасуємо за сухим стерильним банкам і закриваємо сухими стерильними кришками. Даємо банкам з повидлом охолонути і прибираємо їх на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Варення зі сливи без кісточок Желе зі слив без кісточок на зиму Желе із слив на зиму Повидло Повидло зі сливи без кісточок Сливи на зиму