Навіть дотримуючись правильного харчування, можна включати в меню ПП бананові мафіни. Просто вироби повинні бути теж «правильними»: виключаємо велика кількість жирів, цукру і пшеничне борошно вищого сорту. Замість цього використовуємо мед, помірна кількість рослинної олії і більш корисні види борошна. У даному рецепті пропонуємо використовувати рисову: вона не містить глютену і багата білком. Такі мафіни готуються дуже швидко. Їх зручно готувати на сніданок, а також коли терміново потрібна пп-десерт.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Банан – 2 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Рисова мука біла – 250 гр.

Процес приготування:

Готувати ПП бананові мафіни легко! Яйця поділяємо на білки і жовтки.

Для мафінів використовуємо тільки білки. Виливаємо в миску і віночком збиваємо до стану рідкої піни. Потім вливаємо олію і додаємо мед. Віночком змішуємо всі інгредієнти до однорідності.

В отриману рідку суміш кладемо очищені банани і притискаємо їх виделкою, одночасно перемішуючи з білковою масою. Не потрібно намагатися подрібнити їх до стану однорідного пюре. Повинні залишитися невеликі шматочки, які додадуть маффинам цікаву текстуру.

Важливо згадати, що банани повинні бути дуже м’якими, повністю зрілими або переспілими. Відмінно підійдуть плоди, у яких вже почали з’являтися чорні крапки на шкірці. Незріла, тверда м’якоть бананів не дасть потрібної текстури, солодощі та належного аромату.

Просіваємо рисову борошно разом з розпушувачем і додаємо в миску до бананово-білкової маси.

Перемішуємо тісто віночком до відносної однорідності. Всі борошняні грудочки ретельно розбиваємо.

Форму для випічки рекомендуємо використовувати силіконову. У цьому випадку змазування додатковою кількістю масла не потрібно.

Тісто розкладаємо у форму і ставимо в попередньо розігріту до 170 градусів духовку на середній рівень. Випікаємо мафіни протягом тридцяти хвилин. Під час випікання вони відмінно піднімаються і покриваються золотистою скоринкою.

В кінці приготування можна перевірити готовність, встромивши в мафін зубочистку. Якщо вона вийшла сухою, вироби можна діставати.

Готовим маффинам даємо повністю охолонути і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Бананові кекси без вершкового масла Бананові кекси в силіконових формочках Кекси без цукру Кекси в духовці Кекси в паперових формочках ПП кекси