Якщо вам потрібен хороший бісквіт з рисового борошна в якості основи для торта або ж просто до чаю, пропонуємо спекти його без пшеничного борошна. Бісквітне рисове тісто вийде дуже ніжним, легким і повітряним, до того ж неймовірно пишним. Такий бісквіт особливо оцінять ті, хто дотримується безглютенової дієти, адже рис не містить глютен. А щоб в тесті не відчувався специфічний присмак рису, додайте туди ваніль або ж цитрусову цедру. Випікати бісквіт можна як у звичайній духовці, так і в мультиварці на режимі «Випічка». Щоб бісквіт придбав яскравий жовтий колір, додайте в тісто трохи куркуми.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукор-пісок – 90 гр.
- Рисова мука біла – 120 гр.
- Вода – 70 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Ванілін – 2 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати бісквіт з рисового борошна, у яєць відокремте білки від жовтків, викладіть їх у чистий посуд без жиру.
В чашу комбайна або в будь-яку зручну миску викладіть жовтки, до них додайте воду і масло, сіль.
Міксером або комбайном збивайте масу на максимальних обертах, вона повинна стати більше в 2,5 рази; також можна збивати масу, поки вона не побіліє і не збільшиться і ручним віночком.
збивайте Білки сухим віночком до білого кольору, потім підсипати порціями цукор.
Збивайте білки з цукром до міцної піни.
Збиті білки додайте порційно до маси з жовтків і акуратно, повільно розмішуйте лопаткою круговими рухами.
В рисову муку всипте ванілін і розпушувач.
До збитим яйцям додайте борошно, заздалегідь просіяне, або ж просеивайте її прямо над мискою.
Дуже акуратно розмішайте тісто лопаткою повільними, плавними рухами.
Папір для випічки викладіть у форму, на папір викладіть тісто для бісквіту. Щоб при випічці бісквіт не піднявся дуже сильно, при викладанні тесту зрушуйте його до країв форми, роблячи тим самим в середині невелике поглиблення.
прогрійте Духовку до 180 градусів і випікайте бісквіт, поки зубочистка не буде сухий (25-30 хвилин).
Остуживайте бісквіт в духовці з відчиненими дверцятами. Коли він повністю охолоне, переверніть бісквітний корж і відокремте його від паперу.
Верх рисового бісквіта можна присипати цукровою пудрою або ж прикрасити якось інакше. Їжте бісквіт з гарячим чаєм або кавою.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт з рослинною маслом Бісквіт на яйцях Ванільний бісквіт