Лазанья – це приголомшливе блюдо, яке складається з курячого фаршу, соусу бешамель, овочів та сиру. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт приготування лазаньї для тих, хто дотримується правильного харчування, відповідно, досить калорійний соус бешамель ми замінимо натуральним йогуртом, а твердий сир – нежирним сортом сиру. Готувати лазанью ми будемо в мультиварці, на дно якої застелем пакет для запікання, завдяки чому соус зберегтися всередині лазаньї і не пригорить до чаші і дозволить з легкістю отримати лазанью з чаші.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курячий фарш – 500 гр.
- Листи лазаньї – 200 гр.
- Йогурт – 300 мл
- Цибуля ріпчаста – 3 – 4 головки
- Сир Пармезан (нежирний) – 210 гр.
- Томатна паста – 200 гр.
- Петрушка – 0.5 пучків
- Кріп – 3 – 4 гілки
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Для приготування ПП лазаньї з курячим фаршем можна скористатися готовим курячим фаршем або зрізати його самостійно. Фарш викладаємо на розігріту сковороду з оливковою олією, туди ж відправляємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю, сіль і перець. Перемішуємо і обсмажуємо його до готовності.
Потім в сковороду додаємо томатну пасту (можна замінити її на подрібнені на блендері томати), перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні 2-3 хвилини.
Сир натираємо на крупній тертці.
Соус бешамель в нашому випадку замінить натуральний йогурт. Викладаємо його в глибоку миску, додаємо дрібно посічену зелень, сіль і спеції. Перемішуємо всі інгредієнти – соус готовий!
Перед початком приготування уважно прочитайте інструкцію, деякі листи для лазаньї попередньо необхідно відварювати. Ми ж пропустимо листи в окріп на 2-3 хвилини, після чого вони стануть більш еластичними, і не будуть ламатися.
На дно чаші мультиварки застеляємо пакет для запікання, так готову лазанью з мультиварки буде легко витягувати. На дно наливаємо трохи соусу. Потім викладаємо кілька листів для лазаньї і частина фаршу, розподіляємо його по ширині листів, посипаємо натертим сиром і викладаємо кілька ложок соусу, потім знову листи лазаньї.
Таким чином, викладаємо всі інгредієнти, завершальний шар – листи лазаньї, соус і сир. Закриваємо кришку мультиварки, встановлюємо режим «Гасіння» на 60 хвилин.
Після звукового сигналу про готовність кришку мультиварки відкриваємо і залишаємо лазанью на 15-20 хвилин, щоб вона трохи охолола і при витяганні не розвалилася. Готову лазанью акуратно викладаємо на блюдо, перевернувши на нього чашу мультиварки, знімаємо пакет для запікання, посипаємо невеликою кількістю зелені і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья з куркою Лазанья з курячим фаршем Лазанья з фаршем м'ясна Лазанья