Млинці, приготовані за цим рецептом, не включають ні глютену, ні молочних продуктів. Все тому, що борошно використовується вівсяна, а замість традиційного молока пропонуємо додати газовану мінеральну воду. Саме завдяки їй млинці виходять з дірочками.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно вівсяна – 220 гр.
- Вода мінеральна – 600 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати ПП млинці з вівсяної муки просто! Вівсяну муку в зазначеній кількості висипаємо в об’ємну миску. Заливаємо газованою мінеральною водою. Ретельно змішуємо всі разом за допомогою віночка, щоб не залишилося грудочок. Даємо суміші постояти протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин.
Поки борошняна суміш настоюється, в окремій ємності невеликого розміру збиваємо яйце з сіллю. Досить просто змішати білок з жовтком до однорідності. Отриману яєчну масу вливаємо в борошняну суміш, перемішуємо до однорідності.
Сковороду з антипригарним покриттям розігріваємо на плиті до гарячого стану. Змащуємо невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика. Ополоником відміряємо тісто і рівномірно розподіляємо його по поверхні сковороди. Смажимо млинці на середньо-низькій температурі до рум’яної скоринки. За допомогою плоскої лопатки перевертаємо на інший бік і дожариваємо до золотистого кольору.
Готові млинці складаємо стопкою на плоску тарілку. Подаємо в гарячому вигляді з улюбленими добавками.
Приємного апетиту!
Млинці Млинці на воді Млинці на воді без молока Млинці на Масляну Оригінальні млинці на Масляну ПП млинці Тонкі млинці