Пропонуємо приготувати ПП морквяні мафіни, рецепт яких складено, якраз виходячи з вищезазначеного принципу. Навіть дотримуючись дієти, можна ласувати іноді ароматною випічкою. Важливо правильно підійти до вибору інгредієнтів, щоб отримати в результаті корисне, здорове блюдо, яке не буде важким для шлунка і принесе лише користь.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Морква – 2 шт.
  • Кориця – 0.5 ч. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Молоко знежирене – 2 ст. л.
  • Борошно – 230 гр.

Процес приготування:

Готувати ПП морквяні мафіни легко! Для приготування тіста розбиваємо в миску яйце, додаємо мед, корицю і щіпку солі. Віночком збиваємо компоненти до повної однорідності. Потім вливаємо олію і знежирене молоко, знову збиваємо. Морква промиваємо, обсушуємо і очищаємо від шкірки. Натираємо коренеплоди на дрібній тертці і додаємо в приготовлену рідку масу, перемішуємо.

Поверх яєчно-морквяної суміші висипаємо просіяне разом з розпушувачем борошно. Замішуємо тісто середньої густоти. Якщо здається, що маса вийшла занадто густа, можна додати ще трохи знежиреного молока.

Приготоване тісто розкладаємо по силіконових формочках для мафінів. Змащувати такі форми не потрібно. Ставимо їх на решітку і переносимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень. Випікаємо мафіни близько сорока хвилин, поки вони добре не зарум’яняться. Готовність можна перевірити за допомогою зубочистки, встромивши її в один з кексів. Якщо вона вийшла сухою, без слідів сирого тіста, готові вироби.

Дістаємо мафіни з духовки, злегка остуджуємо. Потім звільняємо їх від формочок, щоб конденсат не размягчил скоринку. Подавати випічку можна в теплому або вже охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Кекс з корицею Кекси в духовці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Мафіни Морквяні мафіни ПП кекси ПП морквяні кекси