Багато люблять солодку домашню випічку і різні десерти. Зазвичай процес приготування тортів досить трудомісткий. Я пропоную приготувати швидкий дієтичний і низькокалорійний торт «Наполеон» з лаваша. Обов’язково приготуйте, і ви отримаєте незабутнє задоволення без шкоди для своєї фігури!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш бездріжджовий – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 300 гр.
  • Цукрозамінник – за смаком
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Ванілін – за смаком
  • Горіхи для прикраси
  • журавлинний Сироп ПП – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати ПП Наполеон з лаваша? Перш за все візьміть необхідну кількість тонкого бездріжджового лаваша. Скориставшись трафаретом або тарілкою, виріжте з лаваша круглі коржі.

Сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні, потім зменшіть вогонь і підсушіть лаваш з двох сторін на сухій сковороді.

Потім обрізки лаваша також підсушіть на сухій сковороді.

Таким способом підсушіть всі коржі й обрізки лаваша.

В глибоку каструлю або сотейник з товстим дном викладіть необхідну кількість курячих жовтків, додайте ванілін і підсолоджувач за смаком. Потім тонкою цівкою влийте молоко, перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись віночком. Поставте на середній вогонь і доведіть масу до загусання, постійно помішуючи віночком.

Готовий крем зніміть з вогню і остудіть. Підготуйте страву, де будете збирати торт. Викладіть кілька ложок крему, потім викладіть корж і гарненько промажте заварним кремом. Таким чином зберіть весь торт, чергуючи коржі і крем. Торт прикрасити подрібненими обрізками і горіхами. Зверху полийте журавлинним сиропом без цукру.

Торт помістіть в холодильник мінімум на 2-3 години, щоб він добре просочився. Після закінчення часу подавайте корисний «Наполеон» на стіл з ароматною кавою або чаєм.

Приємного насолоди!

Торти