Багато люблять солодку домашню випічку і різні десерти. Зазвичай процес приготування тортів досить трудомісткий. Я пропоную приготувати швидкий дієтичний і низькокалорійний торт «Наполеон» з лаваша. Обов’язково приготуйте, і ви отримаєте незабутнє задоволення без шкоди для своєї фігури!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лаваш бездріжджовий – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 300 гр.
- Цукрозамінник – за смаком
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Ванілін – за смаком
- Горіхи для прикраси
- журавлинний Сироп ПП – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати ПП Наполеон з лаваша? Перш за все візьміть необхідну кількість тонкого бездріжджового лаваша. Скориставшись трафаретом або тарілкою, виріжте з лаваша круглі коржі.
Сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні, потім зменшіть вогонь і підсушіть лаваш з двох сторін на сухій сковороді.
Потім обрізки лаваша також підсушіть на сухій сковороді.
Таким способом підсушіть всі коржі й обрізки лаваша.
В глибоку каструлю або сотейник з товстим дном викладіть необхідну кількість курячих жовтків, додайте ванілін і підсолоджувач за смаком. Потім тонкою цівкою влийте молоко, перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись віночком. Поставте на середній вогонь і доведіть масу до загусання, постійно помішуючи віночком.
Готовий крем зніміть з вогню і остудіть. Підготуйте страву, де будете збирати торт. Викладіть кілька ложок крему, потім викладіть корж і гарненько промажте заварним кремом. Таким чином зберіть весь торт, чергуючи коржі і крем. Торт прикрасити подрібненими обрізками і горіхами. Зверху полийте журавлинним сиропом без цукру.
Торт помістіть в холодильник мінімум на 2-3 години, щоб він добре просочився. Після закінчення часу подавайте корисний «Наполеон» на стіл з ароматною кавою або чаєм.
Приємного насолоди!
Торти