Приготувати класичний медовик можна з різними кремами і на будь-який смак коржами. Представлений варіант торта відноситься до перевірених класичних варіацій. Розсипчасті коржі просочені густим сметанним кремом з легкою кислинкою, відмінно доповнює медовий смак торта.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Мед (темний) – 120 гр.
- Масло вершкове – 85 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Для крему: –
- Сметана – 500 гр.
- Цукор-пісок – 110 гр.
- Масло вершкове – 90 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати класичний медовик? Розбийте яйця в каструлю, всипте цукор, додайте мед, м’яке масло і розмішайте.
Поставте каструлю на великий вогонь і нагрійте, постійно помішуючи до повного розчинення цукру і масла, але не кип’ятіть.
Покладіть соду в медову масу і швидко розмішайте.
Рідка маса трохи збільшиться в розмірі. Приберіть каструлю з вогню.
Всипте просіяне борошно в тісто.
Перемішайте впевненими рухами всю масу. На цьому етапі тісто стане липким.
Відкладіть його вбік у кімнаті на 10 хвилин дозріти. Якщо після цього, тісто прилипає до рук, досипте трохи борошна (50 г), але не переборщіть, щоб тісто залишалося м’яким.
Розділіть тісто на 12 однакових частин. Підготуйте пекарську папір і розділіть на частини для кожного коржа. Увімкніть духовку на 180 градусів.
Розкладіть пергамент на стіл і припудріть борошном. Покладіть на неї перший шматок тіста і розімніть руками в коржик.
З допомогою качалки розкачайте дуже тонко тісто, максимально наближаючись до форми кола.
Зробіть на тесті виделкою проколи в різних місцях.
Покладіть корж на деко, можна випікати по 2 шт., якщо дозволяє його розмір. Внизу поставте в духовку воду в жароміцної форми, щоб коржі пропікалися рівномірно. Завантажте деко в духовку і готуйте близько 5 хвилин.
Ще гарячий корж обріжте по бажаній формі. Можна скористатися кришкою каструлі або тарілкою, яку слід докласти зверху і обрізати корж ножем по колу. Обрізані частини складіть у бік.
Коржі виходять м’якими і пористими.
Всі коржі обріжте по одній формі і приберіть папір.
Складіть коржі один на одного і залиште поки що в стороні.
Окремо змішайте сметану і цукор в каструлі і помістіть її на водяну баню, щоб каструля з кремом не торкалася води.
Поваріть крем 1,5 години, помішуючи кожні 7 хвилин.
Крем повинен придбати шовкову текстуру та бежевий колір. Слідкуйте, щоб вода не випаровувалася. При необхідності додавайте її.
Приберіть крем з водяної бані і покладіть в нього масло
Перемішайте крем з маслом до однорідної консистенції.
Дайте крему трохи охолонути до теплої температури.
крем Можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику, а перед використанням розігріти його.
Візьміть красиву тарілку і поставте зверху формувальне кільце.
Покладіть корж і змастіть його кремом.
Укладіть так всі коржі, щедро змащуючи кожен кремом, у тому числі останній.
Загорніть торт харчовою плівкою і поставте в холод на ніч (не менше 6 годин) для того, щоб коржі добре просочилися.
Візьміть торт з холодильника, зніміть плівку і форму, і повапните боку вкруговую кремом.
Обрізки з коржів перекладіть в блендер або кухонний комбайн.
Перемолите їх в дрібну крихту.
Посипте торт крихтою з усіх боків. Прикрасьте торт за своїм бажанням.
Приємного апетиту!
Бісквітний медовик Вершково-сметанний крем для медовика Медовик Медовик зі сметанним кремом Медовик класичний Торти