ПП заливний пиріг на кефірі з капустою в духовці простий у приготуванні і сподобається більшості домочадців! Така випічка відмінно підходить для тих, хто дотримується правильного харчування. У ній не так багато калорій і високий вміст клітковини порівняно з звичайними здобними пирогами. Щоб заливний пиріг вийшов ніжним, рекомендуємо використовувати саме молоду капусту – її волокна ніжніше і швидше пропікаються. До речі, кефір в цьому рецепті можна замінити натуральний йогурт нежирний, також виходить дуже смачно.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір 1% або Кефір-1.5% або Кефір знежирений – 200 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Капуста білоголова (молода) – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Почнемо готувати ПП заливний пиріг на кефірі з капустою в духовці. Для приготування тіста в миску розбиваємо яйце. Збовтуємо його віночком.
Потім додаємо кефір, сіль і соду. Ще раз гарненько перемішуємо до однорідності.
Всипаємо просіяне борошно і замішуємо гладке тісто без грудочок. Виходить воно досить рідким. Відставляємо тісто в сторону і беремося на начинку.
Молоду капусту тонко шаткуємо ножем або подрібнюємо спеціальною теркою.
Зелений лук промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними шматочками.
Моркву очищаємо від верхньої шкірки, миємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці.
В об’ємну миску висипаємо подрібнену капусту, морквяну стружку і нарізаний зелений лук.
Додаємо сіль за смаком і добре перемішуємо руками, злегка обтиску масу для пом’якшення.
Форму для випічки пирога змащуємо тонким шаром рослинного масла або застеляємо промасленим пергаментом – потім буде зручніше отримати готовий пиріг. Якщо форма силіконова, то нічим змащувати не потрібно.
Виливаємо в підготовлену форму половину рідкого тіста. Рівномірно розподіляємо його по дну.
На тісто викладаємо капустяну начинку рівним шаром.
Решту виливаємо половину тіста на начинку, закриваючи її таким чином. Додатково розмазуємо зворотною стороною ложки тісто на поверхні, щоб не залишалося проміжків.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і поміщаємо в неї пиріг на середній рівень. Час випікання – приблизно тридцять-тридцять п’ять хвилин. Пиріг повинен добре зарум’яниться.
Готову випічку дістаємо з духовки, злегка остуджуємо і витягаємо з форми. Нарізаємо пиріг на невеликі шматки і подаємо до столу в теплому або холодному вигляді.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг з капустою на кефірі Заливний пиріг з капустою, цибулею і яйцем Пиріг з капустою Тісто для заливного пирога