Правильний плов з свинини готується виключно в казані. Таким чудовим блюдом можна ситно нагодувати всю сім’ю. Цей рецепт допоможе вам розібратися в технології приготування плову.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Рис білий – 2 склянки
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Приправа (на вибір) – 1 ст. л.
- Часник – 1 головка
- Свинина – 0,5 кг
Процес приготування:
Щоб приготувати правильний плов з свинини в казані, м’ясо промийте під холодною водою, наріжте кубиками. У казан влийте рослинне масло і свинину обсмажте на сильному вогні до рум’яного кольору.
Овочі очистіть і промийте. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці або наріжте соломкою. Додайте овочі до смаженій м’ясу і готуйте 4-5 хвилин. Потім додайте сіль і спеції, перемішайте.
З часнику зніміть верхній шар лушпиння, не розбирайте його на зубчики. Покладіть часник в казан і залийте його водою. Прикрийте казан кришкою і готуйте засмажку 35-40 хвилин.
Далі промийте рис проточною водою, викладіть його поверх засмажки. Влийте ще води, щоб рис був повністю покритий нею. Накрийте казан кришкою і готуйте плов на помірному вогні 30-35 хвилин.
Коли плов буде готовий і вода повністю вбереться, зніміть казан з вогню і дайте страві настоятися 15-20 хвилин. Правильний плов з свинини готовий, можна подавати нас стіл.
Приємного апетиту!
Пісний плов з грибами Плов Плов без моркви Плов в казані на плиті Плов з круглозерним рисом