Такий пиріг сподобається любителям м’якою випічки: ніжне бісквітне тісто виходить пухким і пористим. Соковита черешня дуже вдало вписується в таку м’яку основу. Перед тим, як викладати ягоди на тісто, рекомендуємо витягти кісточки – вживати пиріг без них буде набагато приємніше і зручніше.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 450 гр.
- Молоко коров’яче – 250 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Черешня – 600 гр.
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з черешнею на молоці? Черешню промиваємо, обсушуємо. Дефектні плоди викидаємо. Кожну черешню розрізаємо навпіл і отримуємо кісточку.
М’яке вершкове масло збиваємо міксером з цукровим піском і ваніліном. Додаємо яйця, ще раз збиваємо.
В отриману масу вливаємо молоко, перемішуємо. В останню чергу порціями всипаємо просіяне борошно разом з розпушувачем, ваніліном і замішуємо тісто. Консистенція готової маси повинна вийти гладкою, однорідною, негустий.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Також можна застелити її промасленим пергаментом. У підготовлену форму виливаємо приготоване тісто. Розподіляємо його по всій площі форми.
На тесті розкладаємо половинки черешні зрізом вгору.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом встановлюємо на середній рівень і випікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин. Випічка помітно підросте і зарум’яниться. Готовий пиріг дістаємо з духовки, звільняємо від форми, даємо повністю охолонути. Посипаємо поверхню цукровою пудрою, розрізаємо на порції і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка Пироги ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка на молоці