Застигла білкова маса, по іншому називається – безе, краще будь-якого іншого компонента створює витончений зовнішній вигляд пирога, виділяючи ягоди на своєму тлі. А на додаток до цим якостям, вона дуже приємно похрускує, що дуже подобається дітям.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Смородина червона – 300 – 400 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
Для приготування пирога з червоною смородиною і безе нам необхідно спочатку відокремити жовтки від білків, розклавши їх по окремих ємностях. Також відразу підготуємо цедру лимона. Старанно промитий фрукт натираємо на дрібній тертці, щоб вийшло близько 1-2 чайних ложок цедри.
Переходимо до приготування пісочного тіста. Для цього просіяне з розпушувачем борошно з’єднуємо з подрібненим вершковим маслом і перетираємо до утворення дрібної крихти. На цьому етапі важливо, щоб масло було замороженим, інакше тісто буде слипшимся.
В ємність з крихтою додаємо яєчні жовтки, цукровий пісок і підготовлену цедру лимона. Максимально швидко замішуємо тісто, щоб масло в процесі не розтануло. З отриманої маси формуємо грудку і загортаємо його в поліетиленовий пакет або харчову плівку. Після чого залишаємо тісто в холодильнику приблизно на 30 хвилин. А в цей час займемося начинкою.
Ягоди червоної смородини знімаємо з гілочок, ретельно промиваємо і просушуємо, виклавши на паперовий рушник
Потім відставлені в бік білки збиваємо разом з сіллю до утворення стійких піків. Після чого, не припиняючи збивання, всипаємо до них кукурудзяний крохмаль. Білкову масу поєднуємо з просушенными ягодами.
Паралельно з цим розігріваємо до 180 градусів духовку і розкачуємо охолоджене тісто. Потім максимально рівномірно розподіляємо пласт тесту по змащеній маслом формі. Випікаємо корж до повної готовності.
Після чого на готовий пісочний корж викладаємо білково-ягідну начинку, рівномірно розподіливши по всій поверхні, і випікаємо ще хвилин 10.
Через 10 хвилин відкриваємо дверцята духовки, однак пиріг залишаємо всередині і підсушуємо протягом 15 хвилин. Після закінчення цього часу Ваш пиріг буде готовий.
Бажаємо вам приємного апетиту!