Чорниця як ніжна, кисло-солодка з особливим смаком ягода є хорошою начинкою для домашньої випічки. Для чорничного пирога найкраще підходить м’яке пісочне тісто. Готуємо пиріг відкритим і зі сметанною заливкою. Чорницю можна використовувати як свіжу, так і заморожену.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 130 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир – 100 гр.
- Мигдаль – 50 гр.
- Для начинки: –
- Чорниця заморожена – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 250 гр.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати пиріг з чорницею і сметанною заливкою, вершкове масло розімніть при домашньої температурі, помістіть його в посуд для замішування тіста і порубаєте ножем на невеликі шматочки.
Потім до маслу покладіть сир і також ножем змішайте його з шматочками масла.
Потрібну кількість борошна просійте на сито, пересипте до масла і сиру і ножем перемішайте до стану крихти.
Мигдальні горіхи подрібніть в кофемолці і насипте до тесту. Горіхи можна трохи обсмажити на сухій сковорідці, тоді аромат буде більш виражений.
Потім в тісто розбийте одне яйце і після цього рукою ці інгредієнти добре перемішайте, щоб вийшло гладке і однорідне тісто.
Форму для випічки трохи змастіть маслом і викладіть на неї замішане тісто, формуючи по краю бортики. Потім тісто разом з формою на 20 хвилин поставте в морозилку.
Поки тісто охолоджується, в окремий посуд покладіть сметану, розбийте до неї яйце і насипте звичайний цукор і ванільний. Ці інгредієнти виделкою або вінчиком просто перемішайте, не збиваючи їх. Потім дістаньте з морозилки форму з тестом і поверх його рівномірно розподіліть сметанную заливку.
Заливку рівномірно засипте чорницею, свіжої або замороженої. Можете для аромату додати до чорниці кілька пелюсток мигдалю. Випікайте пиріг з чорницею і сметанною заливкою в духовці, розігрітій до 180°С протягом 45 хвилин. Випечений пиріг трохи остудіть, щоб заливка стала густішою, і подайте до столу.
Смачною і вдалою випічки!