Хочу поділитися чудовим рецептом простого і смачного пирога з консервованої горбушею і картоплею. Цей пиріг чудово підійде для вечері, а також для сімейного чаювання. Процес приготування досить швидкий і не забере у вас багато часу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Картопля – 400 гр.
- Горбуша – 1 банка
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Приправа для риби – на смак
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пирога з консервованої горбушею і картоплею? У глибоку миску розбийте курячі яйця, додайте сіль та цукровий пісок, потім налийте кефір, додайте майонез. Просійте борошно пшеничне з харчовою содою. Віночком доведіть тісто до однорідної гладкої консистенції. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Картоплю вимийте, очистіть від шкірки, наріжте тонкими кружечками. У форму вилити третину тесту і викладіть половину картоплі, трохи посоліть.
Відкрийте банку консервованої горбуші, злийте сік, шматочки горбуші рівномірно розкладіть поверх картоплі. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під проточною водою, а потім наріжте тонкими кільцями.
Поверх консервованої горбуші викладіть другу половину картоплі, трохи посоліть і додайте приправу для риби, а зверху розкладіть кільця ріпчастої цибулі.
Потім розподіліть тісто. Форму для запікання помістіть в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте пиріг з консервованої горбушею і картоплею приблизно на 40-45 хвилин.
Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою або зубочисткою, а потім акуратно, щоб не обпектися, вийміть його з духовки. Трохи остудіть, а потім перекладіть на блюдо.
Приготований, злегка остиглий пиріг з консервованої горбушею і картоплею подавайте на стіл порційно. Замість консервованої горбуші можна використовувати й інші консерви.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з картоплею в духовці Горбуша з овочами в духовці Пироги