З превеликим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом закусочного пирога з лаваша з рибними консервами. Закуска виходить ніжною і добре просоченої. Такий пиріг відмінно виглядає на святковому столі, ваші гості будуть в захваті.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лаваш – 4 аркуша
- Зелень – 1 пучок
- Морква – 2 шт.
- Рибні консерви – 1 банка
- Майонез – 2 ст. л.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Оцет яблучний 6% – 6 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати пиріг з лаваша з рибними консервами просто! Червоний цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте півкільцями.
Підготовлений червоний цибулю викладіть в глибоку ємність і залийте необхідною кількістю яблучного оцту. Залиште на 3-5 хвилин маринуватися, а потім злийте оцет.
Твердий сир натріть на крупній тертці.
Скориставшись консервним ножем, відкрити банку рибної консерви, викладіть її в невелику миску і гарненько розімніть з допомогою виделки.
Відваріть 3 курячі яйця в підсоленій воді, остудіть і очистіть від шкаралупи. Очищені курячі яйця натріть на крупній тертці.
Морква добре промийте, відваріть протягом 15-20 хвилин після закипання, а потім остудіть, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.
Підготуйте необхідну кількість лаваша.
Підготуйте блюдо, на якому будете збирати пиріг. Викладіть лист лавашу, змащуємо невеликою кількістю майонезу, потім викладіть половину натертої моркви і рівномірно розподіліть її по всій поверхні лаваша.
Зверху змастіть майонезом і викладіть ще один лист лаваша.
Потім присипте натертими курячими яйцями, рівномірно розподіливши їх.
Викладіть наступний шар лаваша, маринований лук і рибні консерви.
Знову викладіть лаваш, змащуємо майонезом, і розподіліть натертий твердий сир.
Улюблену зелень промийте в прохолодній проточній воді, а потім струсіть від зайвої вологи, подрібніть гострим ножем і присипте поверх сирного шару.
Пиріг помістіть в холодильник приблизно на 30 хвилин просочитися. Потім наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл.
Насолоджуйтесь яскравим апетитною закускою!
Торти