Це варіація вишневого пирога на подобу штруделя. Дуже тонке, хрустке листкове тісто, яке не перебиває собою смак начинки. А робиться такий десерт зовсім нескладно.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Листкове тісто дріжджове – 400 гр.
  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванільний цукор – 5 гр.

Процес приготування:

Готувати пиріг з листкового тіста з вишнею в духовці просто! Розморозьте тісто і розкачайте його максимально тонко. Це зручно робити не просто на робочій поверхні, а на який-небудь не дуже рельєфною і тонкої тканини, до неї тісто не буде липнути і зменшується ймовірність його порвати.

Горіхи обшпарте окропом, щоб шкірка не гірчила, обсушіть рушником і подрібніть ножем або за допомогою блендера. Пересипте в миску, додайте ванільний цукор, попередньо промитий і просушений ізюм і перемішайте.

Вишню промийте і обсушіть рушником, при необхідності вийміть з неї кісточки. Якщо ягода була заморожена, розморожуйте її в друшляку, щоб у міру відтавання стікала зайва рідина. Також таку вишню краще трохи віджати руками або через марлю. Розподіліть ягоди рівномірно по всьому пласту тіста, зверху присипте дробленим горіхом з родзинками і цукром.

Обережно скрутіть штрудель, подібно рулету. Зверніть увагу, що немає необхідності залишати такі широкі краю без начинки, цілком достатньо 2-3 сантиметрів.

Защепніть краю і перекладіть пиріг на застелений пергаментом деко. Яйце збийте в невеликій мисці і змастіть їм штрудель зверху. Якщо хочете більш темну і рум’яну скоринку – змащуйте тільки жовтком. Також можна поверх яйця присипати рулет цукром, так на ньому утворюється при випіканні карамельна скоринка.

Випікайте десерт 15-20 хвилин у духовці при температурі 200 С. З-за тонкого тіста пиріг готується досить швидко, тому періодично перевіряйте його і, при необхідності, вийміть з духовки раніше зазначеного часу.

Приємного апетиту!

Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею з дріжджового тіста Пиріг з вишнею з листкового тіста Пироги Пироги з вишней