Крім прекрасного смаку лисички хороші тим, що при термообробці не втрачають свій жовто-помаранчевий колір. Це робить страви з їх участю красивими і яскравими, одночасно приносячи гастрономічне і естетичне задоволення.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Масло вершкове – 90 гр.
- Вода крижана – 4 – 5 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Для начинки: –
- Лисички свіжі – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Вершки 20% – 150 мл
- Прованські трави – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло олію – для смаження
Процес приготування:
Рецепт пирога з лисичками смачний! Борошно просіяти. У чашу блендера пересипте борошно, додайте сіль і нарізане кубиками вершкове масло, подрібніть всі інгредієнти в дрібну крихту. Додайте крижану воду, можна замінити її на кубики льоду, ще раз перетріть все блендером. Тісто має вийде розсипчастим, але пластичним.
Сформуйте з тіста товстий диск, загорнути його в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30-40 хвилин.
Поки тісто охолоджується, займіться начинкою. Лисички очистіть, помийте і варіть в підсоленій вод 15-20 хвилин. З лука зніміть піну, наріжте тонкими півкільцями і смажте, поки він не стане м’яким. Потім додайте до цибулі лисички і смажте, поки не випарується волога.
У мисці змішайте вершки і яйця, додайте до них тертий сир, прованські трави і сіль. Добре перемішайте.
Дістаньте тісто з холодильника, розкачати його в пласт товщиною не більше 0,5 сантиметра. Укладіть шар у форму, сформуйте бортики в 3-4 сантиметри заввишки, зробіть проколи вилкою, щоб тісто не вздувалось. На тісто покладіть вантаж (це можуть бути кульки для випічки або квасоля). Випікайте корж з вантажем в духовці при 200 градусах 10 хвилин, потім приберіть вантаж і готуйте ще 10 хвилин при 180 градусах.
запечений корж викладіть сирно-вершкову начинку, зверху розкладіть смажену цибулю і лисички. Поставте форму в духовку і запікайте 30-35 хвилин при 180 градусах.
Готовий пиріг остудіть, вийміть з форми, посипте рубаною зеленню і подавайте до чаю. Така смачна випічка вмить зникне зі столу.
Приємного апетиту!
Пироги Як готувати лисички - рецепти