Пироги люблять багато і як варіант випічки – поріг з манки з чорною смородиною. Цей пиріг своєю ніжною і пишною текстурою схожий на торт і основою його є манна крупа з будь-яким кисломолочним продуктом, а приємна кислинка чорної смородини надає особливий смак пирога.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Манна крупа – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Смородина чорна – 200 гр.
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Готувати пиріг з манки з чорною смородиною легко! Першим ділом відміряйте вказане в рецепті кількість всіх продуктів для приготування лепешняку зі смородиною.
В окрему мисочку пересипте манну крупу, залийте її кефіром кімнатної температури і залиште на 15 (мінімум) хвилин, щоб манка набухла, тоді у випічці не буде відчуватися її крупчатость.
В посуд для замішування тіста з допомогою міксера збийте курячі яйця з цукром до пишного стану.
Потім в цю масу насипте просіяне на сито борошно, розпушувач тіста і налийте розтоплене вершкове масло. Змішайте ці інгредієнти до однорідного стану.
отримане рідке тісто перекладіть замочену манку і вже ложкою акуратно перемішайте.
Потім в тісто покладіть смородину і перемішайте ложкою ще раз. Якщо у вас заморожені ягоди, то розморожувати їх не треба.
Замішане тісто вилийте в змащену маслом будь-яку форму для запікання.
Запікайте пиріг в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 50-60 хвилин, до золотистого кольору, залежно від вашої духовки. Перевірте готовність дерев’яною паличкою випічки.
Пиріг з манки з чорною смородиною готовий. Його остудіть, акуратно вийміть з форми, посипте цукровою пудрою і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Пиріг з чорною смородиною Пиріг з чорною смородиною в духовке Пироги