Ревінь у випічці дуже приємний: вся справа в тому, що він має делікатною природного кислинкою і тонким ароматом. У поєднанні з солодким тістом ревінь дає ідеальний баланс смаку. У тісто для пирога додаємо манку – ця крупа любить вологу, а в ревені її предостатньо. Пиріг виходить пухким і соковитим. Форму для випічки обов’язково щедро змащуємо маслом або застеляємо промасленим пергаментом, оскільки соковитий ревінь може спровокувати прилипання тесту.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Манна крупа – 1,5 склянки
  • Кисле молоко або Кефір – 1,5 склянки
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок (для тіста) – 1 склянка
  • Цукор-пісок (для посипання) – 2 ст. л.
  • Ревінь – 2 – 3 шт.
  • Масло рослинне (для тіста) – 3 ст. л.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати пиріг з ревенем і манкою легко! Для приготування тіста всипаємо манну крупу в об’ємну миску і заливаємо її кислим молоком або кефіром. Перемішуємо і відставляємо в сторону. Манка повинна трохи постояти, щоб розм’якшитися і набрякнути перед випічкою.

Поки манна крупа настоюється, готуємо ревінь. Ретельно промиваємо й обсушуємо стебла. Якщо у ревеню занадто жорстка шкірка, її краще зняти, підчепивши з одного боку ножем і потягнувши в протилежну сторону.

Підготовлені стебла ревеню нарізаємо тонкими скибочками.

Тим часом манка досить набухла.

Всипаємо в манку цукровий пісок, перемішуємо.

Висипаємо в миску з масою з манки попередньо просіяне борошно, соду і знову ретельно перемішуємо.

Вливаємо олію без запаху і перемішуємо.

Широку форму для випічки або деко застеляємо промасленим пергаментом або добре змащуємо маслом. Викладаємо тонким шаром нарізані стебла ревеню. Посипаємо ревінь цукровим піском.

Приготоване тісто викладаємо поверх ревеню, намагаючись рівномірно розподілити шар маси по всій формі.

Духовку розігріваємо до температури 190 градусів і ставимо форму на середній рівень. Випікаємо протягом 30-40 хвилин до рум’яної скоринки.

Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і витягуємо на сервірувальне блюдо. Якщо пиріг випікався в листі, простіше відразу розрізати його, а потім вже перекласти шматочки на блюдо. При подачі посипати пиріг цукровою пудрою через ситечко.

Приємного апетиту!

Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеню Шарлотка з ревеню