Пиріг з ревенем і яблуками дуже добре гармонують в одній випічці. Запікати в духовці будемо в два етапи, тому що нижня частина пирога буде пісочна, в середину укладемо начинку і заллємо її зверху більш ніжним сметанним тестом на основі мигдальної муки.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 235 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Для начинки: –
- Ревінь – 300 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Розпушувач тіста – 7 гр.
- Для заливки: –
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 200 мл
- Цукор-пісок – 5 ч. л.
- мигдальна Борошно – 70 гр.
- Кориця – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Імбир мелений – 0.25 ч. л.
- Мускатний горіх – 0.5 ч. л.
- Гвоздика – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з ревенем і яблуками? Помийте стебла ревеню та яблука. Зніміть з них шкірку і у яблук видаліть серцевину з насінням. Подрібніть їх на середні кубики, складіть в миску і засипте цукром, щоб продукти пустили сік.
Розм’якшене масло перетріть з цукром за допомогою виделки.
Вбийте в масляну масу яйце і ретельно перемішайте.
Просійте борошно і розпушувач в тісто. Перетріть всі складові віночком.
Продовжуйте вимішувати тісто руками і зберіть його в кулю.
Форму для запікання змастіть шматком масла і присипте мигдальною борошном.
Викладіть тісто і рівномірно розподілити по дну форми, створюючи невеликі бортики по краях.
Викладіть яблука і ревінь рівномірним шаром. Розмістіть форму з тестом в гарячій духовці і печіть при 180 градусах півгодини.
В цей час сметану з’єднайте з яйцями і розмішайте.
Всипте цукор і спеції і ретельно перемішайте.
Всипте мигдалеву борошно і заважайте до однорідності.
дістаньте Форму з жаровні і залийте сметанною заливкою, розподіливши її рівним шаром за допомогою ложки. Надішліть пиріг в духовку готуватися ще на 20 хвилин. Дістаньте рум’яну випічку з плити і дайте охолонути при кімнатній температурі. Вийміть з форми і перекладіть на тарілку.
Готовий десерт присипте по поверхні цукровою пудрою через мале сито.
Насолоджуйтеся смачним пирогом з чашкою улюбленого чаю!
Пиріг з ревенем Страви з ревеню Шарлотка з ревеню