Пиріг з ревенем і яблуками дуже добре гармонують в одній випічці. Запікати в духовці будемо в два етапи, тому що нижня частина пирога буде пісочна, в середину укладемо начинку і заллємо її зверху більш ніжним сметанним тестом на основі мигдальної муки.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 235 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Для начинки: –
  • Ревінь – 300 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Розпушувач тіста – 7 гр.
  • Для заливки: –
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 200 мл
  • Цукор-пісок – 5 ч. л.
  • мигдальна Борошно – 70 гр.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Імбир мелений – 0.25 ч. л.
  • Мускатний горіх – 0.5 ч. л.
  • Гвоздика – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з ревенем і яблуками? Помийте стебла ревеню та яблука. Зніміть з них шкірку і у яблук видаліть серцевину з насінням. Подрібніть їх на середні кубики, складіть в миску і засипте цукром, щоб продукти пустили сік.

Розм’якшене масло перетріть з цукром за допомогою виделки.

Вбийте в масляну масу яйце і ретельно перемішайте.

Просійте борошно і розпушувач в тісто. Перетріть всі складові віночком.

Продовжуйте вимішувати тісто руками і зберіть його в кулю.

Форму для запікання змастіть шматком масла і присипте мигдальною борошном.

Викладіть тісто і рівномірно розподілити по дну форми, створюючи невеликі бортики по краях.

Викладіть яблука і ревінь рівномірним шаром. Розмістіть форму з тестом в гарячій духовці і печіть при 180 градусах півгодини.

В цей час сметану з’єднайте з яйцями і розмішайте.

Всипте цукор і спеції і ретельно перемішайте.

Всипте мигдалеву борошно і заважайте до однорідності.

дістаньте Форму з жаровні і залийте сметанною заливкою, розподіливши її рівним шаром за допомогою ложки. Надішліть пиріг в духовку готуватися ще на 20 хвилин. Дістаньте рум’яну випічку з плити і дайте охолонути при кімнатній температурі. Вийміть з форми і перекладіть на тарілку.

Готовий десерт присипте по поверхні цукровою пудрою через мале сито.

Насолоджуйтеся смачним пирогом з чашкою улюбленого чаю!

Пиріг з ревенем Страви з ревеню Шарлотка з ревеню