Пиріг з ревенем найкраще пекти в травні, в сезон поширення цієї рослини. Пісочна основа з апельсином, начинка з ревеню, імбир, пісочна крихта – все це робить пиріг незабутнім на смак. Найпростіше таку випічку готувати в мультиварці: менше клопоту і контролю.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цедра апельсина – 1 шт.
- Для начинки: –
- Ревінь – 350 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Для крихти: –
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Масло вершкове – 75 гр.
- Імбир мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з ревенем в мультиварці? Помити і почистити стебла ревеню, порізати на невеликі шматочки довжиною близько 2-2,5 см.
Вершкове масло розм’якшити, всипати до нього цукор. Апельсин вимити, обдати окропом і зняти з нього цедру. Всипати Цедру до маслу. Збити все міксером, щоб маса стала пишною. Далі по одному додати курячі яйця, збиваючи після кожного яйця до об’єднання.
Просіяти борошно з розпушувачем в миску і замісити тісто.
Змастити чашу мультиварки вершковим або рослинним маслом. Викласти тісто в чашу, розрівняти за допомогою ложки або лопатки. Нарізаний ревінь з’єднати з цукром, перемішати і викласти на тісто рівним шаром.
Для обсипання змішати м’яке вершкове масло, борошно, цукор і ложку сушеного імбиру. Перетерти все це руками в крихту. Крихту розподілити за ревеню рівним шаром. Встановити в мультиварці програму «Випічка» на 80 хв., а після цього залишити пиріг у чашу мультиварки із закритою кришкою ще на півгодини. Після нетривалого охолодження можна різати і подавати пиріг з ревенем, наприклад, з кулькою ванільного морозива або збитими вершками.
Приємного апетиту!
Пиріг з ревенем Пироги Шарлотка з ревеню