Простий рецепт сирного пирога з вишнями і полуницею. Ніжне тісто з рум’яною скоринкою і з включеннями соковитих кисло-солодких ягід – це дуже смачно! Подавати такий пиріг рекомендуємо повністю остиглим, щоб текстура м’якушки стала стабільною, розсипчастою і рихлою. Щоб виріб добре пропеклося, дуже зручно випікати його у форму для кексів з отвором посередині.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 2,5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сир – 500 гр.
- Цукор-пісок (для тіста) – 0.66 ст.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Ванілін – 1 щіпка
- Вишня – 100 гр.
- Полуниця – 100 гр.
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Готувати пиріг з сиром, вишнею і полуницею просто! Готуємо ягоди. Полуницю промиваємо в прохолодній воді, чашолистки видаляємо, добре обсушуємо ягоди на рушник від зайвої вологи. Розрізаємо полуницю на половинки. Вишню також миємо, обсушуємо, видаляємо кісточки і зливаємо зайвий сік.
Для приготування тіста в об’ємну миску викладаємо розм’якшене вершкове масло, розбиваємо яйця, додаємо жирний сир, молоко, додаємо цукровий пісок, ванілін і сіль. Міксером збиваємо все разом до отримання однорідної маси. В отриману суміш додаємо просіяне борошно з розпушувачем, перемішуємо. До отриманого тесту висипаємо підготовлені ягоди і акуратно перемішуємо.
Духовку завчасно розігріваємо до температури 190 градусів. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом без запаху. Як варіант, можна застелити її промасленим пергаментом. Якщо форма силіконова, то змазування не потрібно. Викладаємо приготоване тісто з ягодами у форму. Ставимо майбутній пиріг на середній рівень уже гарячої духовки і випікаємо протягом п’ятдесяти-шістдесяти хвилин орієнтовно.
Час випікання може дещо варіювати в залежності від конкретної духовки. Орієнтуємося на те, що до кінця випікання пиріг повинен злегка збільшитися в обсязі і добре зарум’яниться. Готовий виріб дістаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути.
Потім звільняємо пиріг з форми, перекладаємо на сервірувальне блюдо і охолодити повністю. Поверхня щедро посипаємо цукровою пудрою.
Розрізаємо випічку на порції і подаємо до столу.
Смачного!