Об’єднаємо ці дві яскраві ягоди в одному пирозі. Замісимо тісто з додаванням вершкового масла – м’якушка вийде розсипчастим і не розмокне під впливом ягідного соку. Після випікання, даємо пирога повністю охолонути – це виявить всю принадність поєднання пористої текстури і соковитих ягід.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 260 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 4 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Розпушувач тіста – 8 гр.
- Цедра апельсина – 2 ст. л.
- Полуниця – 150 гр.
- Вишня – 250 гр.
- Масло – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Готувати пиріг з вишнею та полуницею легко! Вершкове масло з’єднайте з цукром до однорідності.
Додаємо яйця, перемішуємо.
Вливаємо молоко, перемішуємо.
В останню чергу додаємо борошно, розпушувач і апельсинову цедру, замішуємо густе тісто.
Форму для пирога застеляємо промасленим пергаментом. Дуже зручно використовувати роз’ємну форму. Якщо форма силіконова, змазування не потрібно. Виливаємо половину тіста в підготовлену форму, вирівнюємо по всій площі. Ягоди полуниці і вишні без кісточок, рівномірно викладаємо на поверхні тіста і злегка вдавлюємо.
Викладаємо на тісто, вирівнюємо.
Ставимо форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо тридцять п’ять хвилин. Готовий виріб має помітно зарум’янитися. Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути.
Звільняємо пиріг з форми і щедро посипаємо поверхню цукровою пудрою. Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з полуницею в духовці Пироги Пироги з вишнею Шарлотка без яблок Шарлотка з замороженими ягодами