В тісто з кефіру, яєць, цукру і розпушувача додаються нарізані яблука, ягоди брусниці і кориця. Все перемішується і запікається в духовці протягом години. Виходить солодкий пиріг з приємною кислинкою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кефір – 500 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор-пісок – гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Брусниця – 100 гр.
  • Кориця мелена – на смак
  • Ванільний цукор – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з яблуками і брусницею на кефірі? У глибоку ємність виливаємо кефір і розбиваємо в нього одне яйце. Збиваємо.

Далі додаємо цукровий пісок.

Додаємо чайну ложку розпушувача і ванільний цукор за смаком.

Потім відправляємо в отриману масу 100 грам розм’якшеного вершкового масла.

Всипаємо 300 грам просіяного через сито борошно і перемішуємо до утворення однорідної маси без грудок.

Яблука ретельно промиваємо, чистимо, вирізаємо серцевину і нарізаємо невеликими шматочками однаковими за розміром.

Відправляємо їх в тісто і зверху додаємо брусницю. Можна використовувати як заморожені, так і свіжу.

Насипаємо мелену корицю.

Все добре перемішуємо до отримання однорідної маси і перелити тісто в силіконову форму. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо пиріг протягом 1 години.

Готове виріб дістаємо і даємо повністю охолонути. Потім розрізаємо порційними шматочками і подаємо до столу з гарячою кавою або чаєм. Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг на кефірі Пироги