В тісто з кефіру, яєць, цукру і розпушувача додаються нарізані яблука, ягоди брусниці і кориця. Все перемішується і запікається в духовці протягом години. Виходить солодкий пиріг з приємною кислинкою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кефір – 500 мл
- Яйце – 1 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Цукор-пісок – гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Брусниця – 100 гр.
- Кориця мелена – на смак
- Ванільний цукор – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з яблуками і брусницею на кефірі? У глибоку ємність виливаємо кефір і розбиваємо в нього одне яйце. Збиваємо.
Далі додаємо цукровий пісок.
Додаємо чайну ложку розпушувача і ванільний цукор за смаком.
Потім відправляємо в отриману масу 100 грам розм’якшеного вершкового масла.
Всипаємо 300 грам просіяного через сито борошно і перемішуємо до утворення однорідної маси без грудок.
Яблука ретельно промиваємо, чистимо, вирізаємо серцевину і нарізаємо невеликими шматочками однаковими за розміром.
Відправляємо їх в тісто і зверху додаємо брусницю. Можна використовувати як заморожені, так і свіжу.
Насипаємо мелену корицю.
Все добре перемішуємо до отримання однорідної маси і перелити тісто в силіконову форму. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо пиріг протягом 1 години.
Готове виріб дістаємо і даємо повністю охолонути. Потім розрізаємо порційними шматочками і подаємо до столу з гарячою кавою або чаєм. Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг на кефірі Пироги